اشتراک‌گذاری
آخرین ویدیوها
هیچ داده ای یافت نشد

1بیوفیدبک biofeedback & rehabilition

1بیوفیدبک biofeedback & rehabilition

بیوفیدبک مانند نگاه انسان در آینه و مشاهده وضعیت کلی بدن است. در نگاه به آینه توجه نامرتبی موها ، وضعیت صورت و … می شویم و آنها را اصلاح می کنیم.

بیوفیدبک نگاه ما به وضعیت عضلات درون بدن و کشف مشکل و اصلاح آن است . بیوفیدبک روش درمانی می باشد که با بکارگیری ابزارهای الکترونیکی اطلاعاتی را در مورد اعصاب و عضلات و فعالیت های خود مختار بدن اندازه گیری و پردازش می کنند. تا بیمار آگاهی بیشتری پیدا کند و کنترل ارادی شان را بر آنها ، افزایش دهد.

بیوفید بک یک تکنیک درمانی است برای بهبود سلامت فرد با استفاده از امواج حاصل از بدن خودشان آموزش می بینید و برای بازیابی توان حرکتی عضلات بسیار حائز اهمیت است و کاملاً غیر تهاجمی است.

2انواع فید بک

فیدبک های داخلی (intrinsic) : اطلاعاتی هستند که از سمت های مختلف بدن در حین انجام کارهای معمول و طبیعی فراهم می شوند. مثل اطلاعات حاصله از سمت های بینایی ، حس عمقی ، چشایی و حسی و ..

فیدبک های خارجی (extrinsic) : اطلاعاتی هستند که توسط تجهیزات خاص از کار مورد نظر اندازه گیری شده و با روشی متفاوت به بیمار برگردانده می شود. بیوفیدبک نوعی فیدبک خارجی تقویت شده است.

بیوفیدبک می تواند به بیمار برای دست یابی عملکرد عضله ای که بدنبال آسیب عملکردش را از دست داده یا فراموش کرده است کمک نماید.

فیدبک به اطلاعاتی گفته می شود که فرد از نحوه ی انجام تمرین یا حرکت خود به صورت شنوایی ، دیداری و یا هر دو دریافت می کند.

بکارگیری بیوفید بک به صورت است که فرد اطلاعاتی دیداری ، یا شنیداری در مورد فعالیت عضلات خود دریافت می کند. بگونه ای که بیمار یاد می گیرد که فعالیت فیزیولوژیک عضلات اسکلتی خود را افزایش یا کاهش دهد.

فعالیت الکتریکی تولید شده توسط انقباض عضلات با استفاده از الکترودهای سطح اندازه گیری می شود. فیزیوتراپیست زمانی های Rest ، Hold و حساسیت برای انقباض عضلانی مطلوب را تنظیم نموده و از بیمار می خواهد تا ضمن مشارکت فعال در درمان ، گروه عضلانی هدف را مطابق الگوی طراحی شده منقبض کند.

بیمار در حین استفاده از بیوفیدبک می بایست در طول جلسات درمانی کاملاً فعال باشد و باید کاملاً فعالانه در فعالیت فیزیولوژیک مورد نظر مشارکت نماید و این مشارکت بیمار کاملاً هوشیارانه و آگاهانه انجام می پذیرد.

موارد کاربرد بیوفید بک

*باز آموزش عضلانی

*بازیابی کنترل عصبی عضلانی

*افزایش قدرت عضلانی

*کاهش اسپاسم عضلانی

*تعدیل اسپاستیستی

*کاهش درد

*ایجاد Relaxation عضلانی

بیوفیدبک و بازآموزی عضلانی

هدف از باز آموزی عضلانی توسط بیوفیدبک بدست آوردن کنترل عصبی عضلانی یا برگرداندن توانایی انقباض به یک عضله یا گروه عضلانی است.

وقتی بیوفیدبک برای بهبود انقباض عضلانی بکار می رود از بیمار خواسته می شود تا عضله مورد نظر را با حداکثر توان منقبض کند. انقباض باید ایزومتریک باشد و به مدت 6 تا 10 ثانیه حفظ گردد و حداکثر زمان تمرین 10 دقیقه می باشد.

بیوفیدبک و رفع گرفتگی عضلانی

اسپاسم یا گرفتگی عضلات در بسیاری از بیماران و به علت ترس از حرکت یا درد ناحیه مبتلا ، دیده می شود. در این گونه موارد حساسیت دستگاه آنقدر بالا می بریم که حتی مقدار کم فعالیت عضلانی را نیز ثبت نماید سپس از بیمار خواسته می شود تا عضله با عضلات مورد نظر را تا حدی ریلکس کند که فیدبک ها خاموش شوند.

هرچه میزان Relaxation بیمار بیشتر می شود باید فاصله الکترودها از یکدیگر بیشتر شود و حساسیت دستگاه نیز بالا برده شود تا عضلات بیتشری در وضعیت ریلکس قرار گیرند.

بیوفیدبک و اختلالات کف لگن

درمان های رایج فیزیوتراپی عضلات کف لگن ورزش های تقویتی عضلات پری اورترال می باشد تا از نشت ادرار جلوگیری نماید اما به علت عمقی بودن این عضلات بیمار نمی تواند درست انقباض این عضله را بیاموزد. اما با استفاده از پروب داخل واژنی بیمار بهتر می آموزد که کدام عضله می باید تقویت گردد. و چه انقباض صحیح مورد نظر است.

مثانه چگونه کار می کند

وقتی شما می خورید یا می نوشید بدنتان مایعات را جذب می کند کلیه مواد زائد را از مایعات فیلتر می کند و در نتیجه این عمل ادرار تولید می شود و از طریق 2 لوله حالب از کلیه ها وارد مثانه می شود. وقتی مثانه پر شود مغز پیامی به مثانه می فرستد که عمل دفع انجام گیرد.

مثانه مثل یک بالن است. ماهیچه دترسور در پشت مثانه آرام و بی حرکت است و هنگام ادرار کردن منقبض می شود. ماهیچه کف لگن از مثانه حمایت می کنند و ؟؟؟؟ را بسته نگه می دارند. ماهیچه های حلقوی که ؟؟ نامیده می شوند ؟؟؟؟ را بسته نگه می دارند تا ادرار از مثانه خارج نشود.

افراد مبتلا به بی اختیاری ادرار ماهیچه دترسور بیش فعال است و عضلات کف لگن ضعیف اند. همین امر سبب ؟؟؟؟ ادرار از مثانه می شود پس باید :

*عضلات کف لگن درست کار کند تا مثانه در جای خود نگه داشته شود.

*ماهیچه های ؟؟؟؟؟ را بسته نگه میدارند.

*ماهیچه های مثانه آرام هستند ولی وقتی مثانه پر باشد منقبض می شوند.

*مثانه پر شود اعصاب پیامهایی را از مثانه به مغز می برند.

*هنگام دفع اعصاب پیام را از مغز به مثانه می برند.

*هورمون هایی هستند و کمک می کنند تا سطح داخلی مثانه و ؟؟؟؟؟ سالم بیمانند مشکلات مثانه وقتی رخ می دهد که یکی از موارد درست کار نکند.

چه عواملی باعث می شود تا کنترل مثانه به ؟؟؟؟ بخورد

ماهیچه های ضعیف : ضعف عضلات کف لگن (در زایمان ها و … ) باعث می شود تا مثانه از جایش پایین بیاید. در این صورت ؟؟؟؟ گشاد می شود و ادرار نشت می کند.

ضایعات عصبی : سبب به هم خوردن زمان ارسال سیگنالهای عصبی می شود که در نتیجه باعث نشت یا احتباس ادرار می شود. بیماریهای مثل دیابت- پارکینسون –سکته-MS و تروماهایی مثل جراحی های کمر و لگن و دیسک کمر سبب صدمه دیدن اعصاب فرق می شوند.

علت های بی اختیاری ادرار موقتی

*عفونت مجاری ادرار

*عفونت واژینان یا بر انگیختگی آن

*یبوست

*چاقی

*سیگار

*عوارض جانبی داروها آلرژی-فشار خون-افسردگی-درد

علتهای بی اختیاری دائمی ادرار

ضعف عضلات لگن-عضلات ؟؟؟؟؟؟؟؟

ضعیف شدن مثانه

عضلات بیش فعال مثانه

سالمندی

شکل هارنور ولوژیکی مثل سکته – MS و …

افتادگی رحم

دیابت

انسداد ؟؟؟؟؟ بخاطر بزرگ شدن پروستات در مردان

انواع بی اختیاری

بی اختیاری موقتی

بی اختیاری فشاری

بی اختیاری فوری

بی اختیاری مختلط

بی اختیاری ادرار لبریزی

بیوفیدبک در درمان طیف وسیعی از شرایط عصبی و عضلانی اختلالات عضلات لگن (مثل بی اختیاری ادراری فوری و فشاری ، بی اختیاری مدفوع ؛ واژینیسموس ، یبوست و مقاربت دردناک) ، ضعف عضلات به خاطر سکته ، دندان قروچه ، سردردهای تنشی ، سندرم روده تحریک پذیر و … موثر است.

اهداف درمانی بیوفیدبک

کاهش فراوانی دوره های بی اختیاری ادرار

کاهش علائم نیاز فوری به دفع ادرار

کاهش فراوانی دفعات دفع به چهار بار در روز و یکبار در شب

تقویت انقباض عضلات لگن

بهبود ظرفیت گنجایش مثانه

بهبود هماهنگی عضلات کف لگن

کنترل بیش فعالی فعالیت ماهیچه دترسور (نواحی دفع)

کاهش انقباض شکمی و افزایش استحکام عضلات لگن

در پایان فیزیوتراپی غرب تهران مجهز به بیوفیدبک فنیکس فرانسه و یونیفای هلند می باشد و در این حوزه درمان خدمات مدرن و نوینی را به هم وطنان عزیز ارائه می نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *